Produžena mobilizacija u Ukrajini na još tri meseca

Zakone je u ponedeljak Vrhovnoj radi predstavio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

08.05.2024. 14:53
  • Podeli:
ukrajinska vojska, vojska ukrajine, ukrajinski vojnici - 21 dec 2023 - profimedia-662a299b7deca.webp Foto: Profimedia

Vrhovna rada Ukrajine usvojila je predlog zakona o produženju ratnog zakonodavstva i mobilizacije u Ukrajini na 90 dana, saopštio je danas poslanik Aleksej Gončarenko.
Gončarenko je precizirao da je 339 poslanika glasalo za produženje ratnog zakonodavstva, dok je 336 glasalo za produženje mobilizacije. 

Poslanik Jaroslav Železnjak najavio je na svom Telegram kanalu da će ratno zakonodavstvp i mobilizacija biti produženi do 11. avgusta.
 

Zakone je u ponedeljak Vrhovnoj radi predstavio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, javlja TASS.

On je 16. aprila potpisao kontroverzni zakon o pooštravanju mobilizacije, koji će omogućiti regrutaciju stotina hiljada Ukrajinaca u vojsku.

Ponovljeno produženje ratnog zakonodavstva onemogućilo je parlamentarne i predsedničke izbore u zemlji, a petogodišnji predsednički mandat Zelenskog ističe 21. maja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()