"Produžena ruka špijuna": Kompanija Meta zabranila rusku medijsku kuću RT na svojim platformama

Kompanija Meta, kojoj pripadaju aplikacije Fejsbuk, Instagram, Vacap i Treds, se već neko vreme u Rusiji označava kao "ekstremistička organizacija"

17.09.2024. 10:53
  • Podeli:
kompanija meta, raša tudej, RT - 16 sept 2024 - profimedia-0908813718-66e9434bb3daa.webp Foto: Profimedia

Američka tehnološka kompanija Meta zabranila je delovanje ruske medijske kuće RT i medijsku platformu "Rasija sivodnja" na svojim platformama, nekoliko dana pošto je administracija Džozefa Bajdena optužila RT da deluje kao produžena ruka moskovskih špijunskih agencija.

"Posle pažljivog razmatranja, proširili smo naše tekuće mere protiv ruskih državnih medija", naveo je portparol Mete u saopštenju, prenosi En-Bi-Si (NBC).

Bajdenova administracija je prethodno u petak najavila nove sankcije, a zvaničnik Stejt departmenta nazvao je RT "punopravnim članom obaveštajnog aparata ruske vlade" za rat u Ukrajini.

Američki zvaničnici su tada optužili RT da sprovodi tajne operacije informacionog ratovanja širom sveta u ime ruskih špijunskih agencija.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je objavilo da su zemlje takozvanog kolektivnog Zapada počev od 2022. uvele oko 150 različitih ograničenja protiv ruskih medija i novinara, prenosi TASS.

Kompanija Meta, kojoj pripadaju aplikacije Fejsbuk, Instagram, Vacap i Treds, se već neko vreme u Rusiji označava kao "ekstremistička organizacija".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()