Prvo obraćanje premijera Izraela od početka masovnog napada Hamasa: Mi smo u ratu

Izrael je proglasio "ratno stanje" i započeo vazdušne udare na pojas Gaze nakon iznenadnog raketnog napada palestinskih militanata koji su tvrdili da je to samo njihov "prvi udar"

07.10.2023. 11:03
  • Podeli:
izrael tanjug ap-65211ece17c9f.webp Foto: Tanjug/Ap/Tsafrir Abayov

U svom prvom oglašavanju od početka današnjeg masovnog napada Hamasa, izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je da je Izrael u ratu i da će odneti pobedu.

"Građani Izraela, mi smo u ratu. I mi ćemo pobediti. Neprijatelj će platiti cenu kakvu nikada ranije nisu znali", rekao je.

Napad je počeo jutros na nekoliko gradova na centar i jug Izraela. Hamas, koji je preuzeo odgovornost za napad, tvrdi da je ispaljeno više od 5.000 raketa, dok Izrael tvrdi da su Palestinci ispalili 2.500.

Izrael je proglasio "ratno stanje" i započeo vazdušne udare na pojas Gaze nakon iznenadnog raketnog napada palestinskih militanata koji su tvrdili da je to samo njihov "prvi udar".

Tačan broj žrtava još nije poznat, a poslednje informacije kažu da je troje mrtvih i skoro 300 ranjenih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()