Pucali na svoje: Pripadnici kopnenih snaga Ukrajine osumnjičeni za ubistvo policajca

20.04.2024. 18:14
  • Podeli:
Ukrajina rat u Ukrajini ukrajinski vojnici ukrajinska vojska Reuters-63bbfb52e06d2.webp Foto: Reuters

Komanda kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine potvrdila je danas da su osumnjičeni za otvaranje vatre na policajce u Viničkoj oblasti vojnici jedne od jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

"Na snimku, koji je objavljen u medijima, vide se pripadnici jedne od vojnih jedinica Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine. Komanda Kopnene vojske pružiće maksimalnu pomoć u sveobuhvatnoj i nepristrasnoj istrazi ubistva policajca“, navodi se u saopštenju kopnenih snaga na Fejsbuku, prenosi Strana.ua.

Kopnene snage su izrazile saučešće porodici preminulog policajca Maksima Zareckog.

"Ovo je nenadoknadiv gubitak, oni koji su krivi za ovaj zločin moraju biti najstrože kažnjeni“, ističe se u saopštenju.

Prethodno je 28. brigada negirala da su muškarci koji su pucali u policajca u Viničkoj oblasti služili u ovoj jedinici.

Nacionalna policija je demantovala medijske napise da su osumnjičeni za napad na policajce već privedeni.

"Još nije bilo hapšenja. U toku je specijalna policijska operacija", rekla je portparolka Nacionalne policije Elena Berežna.

Ukrajinski portal podseća da je policija noćas zaustavila nepoznati automobil na kontrolnom punktu u Viničkoj oblasti radi provere dokumenata, a dvojica muškaraca koji su bili u vozilu otvorili su vatru na policajce. 

Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta policajac Maksim Zarecki, a njegov partner je povređen i nalazi se u bolnici.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()