Pucnjava u japanskoj kasarni: Dva vojnika ubijen, uhapšen osumnjičeni regrut (18)

Još dvojica vojnika su nakon ranjavanja prebačeni u bolnicu

14.06.2023. 08:24
  • Podeli:
japan pucnjava reuters-64895ccc38b26.webp Foto: Reuters

Dvojica japanskih vojnika su  poginula, a jedan je teško povređen nakon što ih je danas upucao regrut iz puške na poligonu u centralnoj prefekturi Gifu, saopštila je policija.

Osamnaestogodišnji mladić, pripadnik pešadijskih snaga, uhapšen je na licu mesta zbog navodnog pokušaja ubistva nakon incidenta koji se dogodio oko 9 sati ujutru tokom vežbe u objektu Japanskih odbrambenih snaga. 

On je priznao da je pucao, saopštila je policija, prenosi Kjodo.

Trojica muškaraca, dvojica u dvadesetim i jedan u pedesetim godinama, prebačeni su u bolnicu nakon što su ranjeni u ovom incidentu , saopštile su lokalne vlasti.

Nije bilo izveštaja o civilnim žrtvama u incidentu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()