Pucnji odjeknuli u Turskoj: U obračunu na biralištu jedna osoba poginula, 11 povređeno

Dve povređene osobe su kritično

31.03.2024. 15:13
  • Podeli:
izbori shutterstock-6602f56ecf47e.webp Foto: Shutterstock

Jedna osoba je poginula, a 11 je povređeno u tuči i oružanom sukobu na biračkom mestu na jugoistoku Turske, javili su turski mediji. U sukobu je korišćeno vatreno oružje, ali i palice i kamenje.

Turska novinska agencija Anadolija javila je da je do sukoba došlo u oblasti Agadžlidere, u provinciji Dijarbakir, a da su dve povređene osobe u kritičnom stanju. Takođe, dva vozila Hitne pomoći su oštećena kamenicama.

Novinska agencija DHA javila je da je tuča, takođe, izbila na biralištu u oblasti Halfeti, u provinciji Sanliurfa. Kao rezultat sukoba posmatrača i glasača povređene su tri osobe, a glasanje je prekinuto.

Očekuje se da će oko 61,4 miliona turskih birača glasati danas širom zemlje za izbor gradonačelnika 81 grada, uključujući 30 megagradova, načelnike opština, okruga, lokalnih zajednica i seoskih veća. Na izborima učestvuju kandidati iz 34 političke partije.

Oko 600.000 policajaca raspoređeno je tokom izbora u okviru pojačanih mjera bezbednosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()