Pukla bruka: Obezbeđenju Kim Džong Una preti pogubljenje zbog bizarnog propusta

Dok je, prošle nedelje, posmatrao lansiranje raketa, Kimova jakna je bila prekrivena belim tragovima, što je izazvalo strah da će osoblje biti kažnjeno jer nije zaštitilo njegovo dostojanstvo

22.03.2023. 17:31
  • Podeli:
KimDžong Un_Foto Profimedia-641b2a6a20300.webp Foto: Profimedia

Telohranitelj severnokorejskog lidera suočava se sa gnevom Kim Džong Una nakon što se diktator u javnosti pojavio sa sa misterioznim belim mrljama na odeći.

Vrhovni vođa je gledao lansiranje projektila prošle nedelje kada su propagandne slike zabeležile nešto pogrešno. Činilo se da je njegova jakna bila prekrivena belim tragovima, što je izazvalo strah da će Kimovo osoblje biti kažnjeno jer nije zaštitilo njegovo dostojanstvo.

Stručnjak za Severnu Koreju Majkl Meden kaže da se odgovorni suočavaju sa degradiranjem ili teškim radom – ali da se ne može isključiti čak ni pogubljenje.

"Osoblje koje je iznerviralo vrhovnog vođu obično se kažnjava degradiranjem, teškim zadacima ili radnim obrazovanjem. Malo je verovatno da će iko biti streljan zbog nečega poput ovoga – osim ako se vođa ne oseća posebno nervozno. Ali ako se naljuti zbog ovoga, onda će nekoliko ljudi verovatno biti poslato na gradilište ili farmu na mesec ili dva, da razmišljaju o ovom manjem prestupu. Ali nije nečuveno ni da bude poslat na pogubljenje", kaže Meden.

"Postoje izveštaji o vođinom ocu, Kim Džong Ilu, da je telohranitelje i članove njegovog ličnog osoblja slao u zatvore i u jednom slučaju pred streljački vod za veoma male prekršaje. Jedna nepotvrđena priča je da je član njegovog ličnog osoblja sedeo za njegovim stolom i pušio jednu od njegovih cigareta. Kim Džong Il je ovo otkrio i upucao čoveka", rekao je on.

Meden, koji vodi veb stranicu North Korea Leadership Watch, smatra da bi krivci mogli da napišu pismo izvinjenja kako bi umanjili svoju kaznu. Ali je, takođe, moguće da Kim tu progleda kroz prste, "pošto je mnogo manje sklon promenama raspoloženja i problemima sa emocionalnom regulacijom od svog oca".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()