Pukovnik Nacionalne garde Ukrajine: Ruske snage napreduju u pravcu Bahmuta

Procene su da je protivnikov naredni cilj za osvajanje Časov Jar, kako bi odatle bila kontrolisana okolna naselja i teritorija

26.02.2024. 14:34
  • Podeli:
avdejevka, rat u ukrajini, 24 feb 2024 - profimedia-65dc936f690cc.webp Foto: Profimedia

Komandant bataljonsko-taktičke grupe 4. operativne brigade ukrajinske Nacionalne garde pukovnik Sergej Sidorin upozorio je danas da su ruske snage postigle delimičan "uspeh" u pravcu Bahmuta i zauzele istočnu periferiju naselja Ivanovski u Donjeckoj oblasti.  

On je napomenuo da u pravcu Bahmuta ruska vojska pojačava napore za izvođenje ofanzivnih akcija. 

"Tokom proteklog dana bilo je 8 borbenih okršaja sa neprijateljem. Najužarenija mesta su naselja Ivanovske i teritorija južno od Bohdanovke, gde je, nažalost, neprijatelj imao delimičan uspeh - zauzeli su istočnu periferiju naselja Ivanovski i tu nastavljaju da drže položaje", rekao je Sidorin, prenosi Unian.

On je naveo da će Rusi pokušati dalje da napreduju i zauzmu Časov Jar kako bi odatle kontrolisali okolna naselja i teritoriju.

"To će umnogome otežati naše manevre, kretanja i situacija će biti prilično teška", upozorio je Sidorov.

Prema njegovim rečima, Rusi direktno avijacijom gađaju naselje Časov Jar, gde je ostalo mnogo civila. 

Portparol operativno-strateške grupe trupa "Tavrija" Dmitro Lihovij saopštio je danas da su se odbrambene snage povukle iz sela Lastočkine u Donjeckoj oblasti, kako bi organizovale odbranu duž linije naselja Orlovka-Berdiči i sprečile dalje napredovanje ruskih snaga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()