Putin: Dan Rusije potvrđuje jedinstvo višenacionalnog naroda

On je istakao da su patriotizam i odgovornost za sudbinu otadžbine Rusima zaveštali njihovi preci i da su ove tradicije svetinja

12.06.2023. 12:57
  • Podeli:
Vladimir Putin Tanjug Ap Ramil Sitdikov-6486f9aa5b25d.webp Foto: Tanjug/Ap/Ramil Sitdikov

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas povodom Dana Rusije da ovaj praznik potvrđuje jedinstvo višenacionalnog naroda i da su Rusima preci zaveštali patriotizam koji predstavlja sveto nasleđe za današnje generacije.

"Dragi prijatelji, kolege, čestitam svima praznik, srećan Dan Rusije. Ovaj državni praznik obeležava nerazdvojivost vekovne istorije, veličinu i slavu otadžbine, potvrđuje jedinstvo našeg višenacionalnog naroda, našu privrženost zemlji, topao iskren odnos prema našoj voljenoj otadžbini", rekao je Putin na ceremoniji dodele nagrada povodom državnog praznika, prenosi RIA novosti.

Predsednik je istakao da su patriotizam i odgovornost za sudbinu otadžbine Rusima zaveštali njihovi preci i da su ove tradicije svetinja.

"Takva prodorna osećanja teško je opisati rečima, ali su svima razumljiva i bliska. Danas, u teško vreme za Rusiju, ona još više ujedinjuju naše društvo i služe kao pouzdan oslonac našim herojima, učesnicima u specijalnoj vojnoj operaciji", rekao je Putin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()