Putin dodaje gas: Potpisan ukaz o povećanju Oružanih snaga Rusije na skoro 2,5 miliona vojnika

Dmitrij Medvedev je naveo da je u ovoj godini oko 190.000 građana sklopilo je ugovore sa Ministarstvom odbrane

16.09.2024. 15:19
  • Podeli:
vladimir putin, 14 dec 2023 - foto AP Photo Alexander Zemlianichenko, Pool Tanjug (1)-657ae7c634091.webp Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o povećanju pripadnika Oružanih snaga tako da novi broj zaposlenih iznosi gotovo dva i po miliona ljudi, od kojih milion i po vojnih lica.

Pored toga, u ukazu stoji nalog Vladi da izdvoji novac potreban za sprovođenje uredbe, prenosi RIA Novosti.

Prethodno je Putin potpisao ukaz o povećanju broja oružanih snaga u decembru 2023. godine, kada je broj vojnog osoblja podignut na nešto više od 2,2 miliona ljudi, od čega oko 1,3 miliona vojnika.

Prema rečima zamenika predsednika Saveta bezbednosti Dmitrija Medvedeva, u ovoj godini oko 190.000 građana sklopilo je ugovore sa Ministarstvom odbrane.

Putin je početkom obvog meseca rekao je da broj zainteresovanih da pristupe vojnom osoblju naglo povećan nakon što su ukrajinske snage pokrenule upade u rusku pograničnu Kursku oblast.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()