Putin i rođendan provodi radno: Ruski lider ne može sebi da priušti ni dan odmora

Danas napunio 72. godine.

07.10.2024. 17:19
  • Podeli:
vladimir-putin-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas proslavlja 72. rođendan i to će biti 21. put da svoj lični praznik dočekuje na jednoj od važnih funkcija u Ruskoj Federaciji.

Kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, Putin će proslaviti rođendan na poslu, pošto su za prvi deo dana bio predviđen za privatne radne sastanke, a posle podne sastanak sa liderima zemalja Zajednice nezavisnih država /ZND/ u Moskvi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da predsednik Rusije "ne može sebi da priušti nijedan dan potpunog odmora". Čak i u toku dana, predsednik nema određen termin pauze, a ponekad prima izveštaje i tokom noći.

Peskov je rekao da je Putin "bukvalno 24 časa dnevno na dužnosti".

Putin nikada ne govori javno o svom rođendanu i pokušava da izbegne nepotrebno skretanje pažnje na to.

"To je moj rođendan, a ne državni praznik. Čini mi se da bi bilo neskromno naglašavati važnost tog događaja", naglasio je Putin govoreći jednom prilikom o svom rođendanu.

TAS piše da ruski predsednik više voli da proslavi rođendan sa prijateljima i rodbinom, a da za svoju porodicu pokušava da izdvoji barem jedno veče, uprkos brojnim obavezama. Međutim, sastanak sa liderima zemalja ZND 7. oktobra već je postala "dobra tradicija".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()