Putin na neformalnoj večeri razgovarao o Ukrajini sa liderima zemalja BRIKS-a

Samit BRIKS-a održava se u Kazanju od 22. do 24. oktobra.

23.10.2024. 10:18
  • Podeli:
vladimir putin briks Stanislav KrasilnikovPhoto host brics-russia2024.ru via AP tanjug-6718b025139e5.webp Foto: Stanislav KrasilnikovPhoto host brics-russia2024.ru via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa kolegama iz zemalja članica BRIKS-a, koje su došle na samit u Kazanju, o najvažnijim i osetljivim pitanjima - uključujući sukob u Ukrajini, rekao je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Ušakov je napomenuo da je tekst završne deklaracije samita sa stavom BRIKS-a o ukrajinskom pitanju već usaglašen, prenosi agencija RIA Novosti.

On je rekao da Putin o ovom pitanju nije razgovarao sa svim učesnicima samita, već da je sa nekima imao detaljan razgovor, dok se sa drugima uopšte nije dotakao ove teme.

Ušakov je podsetio da je Putin održao nekoliko bilateralnih sastanaka na marginama samita, a da je uveče organizovana neformalna večera sa liderima država.

Prema rečima Ušakova, na večeri su lideri mnogo razgovarali o Kazanju, Tatarstanu, istoriji i reci Volgi - o njenom značaju za ruski narod.

"A onda smo se dotakli niza tema koje se direktno odnose na samit BRIKS-a", dodao je Ušakov.

Samit BRIKS-a održava se u Kazanju od 22. do 24. oktobra.

Ruski predsednik Vladimir Putin ima čitav niz međunarodnih kontakata na marginama samita, navodi ruska agencija.

Prvog dana sastao se sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, indijskim premijerom Narendrom Modijem, predsednicima Južne Afrike i Egipta Sirilom Ramafozom i Abdelom Fatahom el Sisijem, kao i guvernerom Nove razvojne banke Dilmom Rusef.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()