Putin: Samit Rusija-Afrika doneo dobre rezultate

On je zahvalio Sasu Ngesu što je izabrao da poseti Sankt Peterburg

29.07.2023. 19:11
  • Podeli:
putin tanjug ap Alexei Danichev-64c547b9c68bc.webp Foto: Tanjug/Ap/Alexei Danichev

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je zadovoljan Samitom Rusija-Afrika, održanim u Sankt Peterburgu. 

"Čini mi se da je održan na veoma dobrom nivou i sa dobrim rezultatima", rekao je Putin na sastanku na marginama samita sa predsednikom Republike Kongo Denisom Sasu Ngesom, prenele su RIA Novosti.

On je zahvalio Sasu Ngesu što je izabrao da poseti Sankt Peterburg.

Putin je, takođe, rekao da je dan ranije imao iskren i koristan razgovor o Ukrajini sa predstavnicima afričkih zemalja.

Posebno se razgovaralo o mogućim načinima rešavanja situacije.

"Pre nešto više od mesec dana, ovde u Sankt Peterburgu, razgovarali smo sa liderima i šefovima delegacija niza afričkih država, uključujući vašeg predstavnika, o mogućim načinima rešavanja situacije oko Ukrajine. Juče smo, takođe, imali priliku da nastavimo razmenu mišljenja uz vaše aktivno učešće, gospodine predsedniče. Po mom mišljenju, došlo je do veoma iskrene i korisne diskusije", rekao je on.

Pored toga, kako je istakao Putin, Rusija i Republika Kongo plodno sarađuju u UN i drugim međunarodnim platformama.

"Kongo podržava većinu ruskih nacrta rezolucija, uključujući i one o borbi protiv veličanja nacizma, o tome da ne bude prvi koji će raspoređivati oružje u svemiru, informacionoj bezbednosti i tako dalje", rekao je Putin.

On je istakao i da je obim trgovine između Rusije i Republike Kongo porastao za 85 odsto u periodu januar-april ove godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()