Putin: Treba nam jasan plan za naše vojne snage u Ukrajini

Ruski predsednik zatražio 'moderniju, udobniju i efikasniju opremu' za ruske vojnike u Ukrajini

25.10.2022. 19:23
  • Podeli:
vladimir_putin - reuters-1664256479890.webp Foto: Reuters

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je potrebno izraditi plan za zadovoljavanje potreba snaga uključenih u specijalnu operaciju.

"Moramo da se fokusiramo na realnu situaciju, stvarne potrebe u različitim oblastima, mora da postoji jasan plan", rekao je on na sastanku sa vladinim Koordinacionim savetom za zadovoljavanje potreba trupa, prenele su RIA Novosti.

On je zamolio sve da se uključe u sadržajan rad u novom formatu.

"Ako budemo radili u okviru standardnih birokratskih procedura, krijući se iza formalnosti, nećemo dobiti željeni rezultat ni u jednom pravcu. A upravo da bismo sve rešili brže i efikasnije stvorili smo takav mehanizam kao što je Koordinacioni savet", istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, to se ne može učiniti bez široke i duboke koordinacije između svih oblasti delovanja, svih struktura, svih ministarstava, resora i bloka moći i ekonomskog bloka i ruskih regiona.

Putin zatražio 'modernu, udobnu i efiksanu opremu' za ruske vojnike u Ukrajini

"Neophodno je povećati konkurenciju: treba da se pojave novi proizvođači, efikasni i moderno opremljeni, spremni da rade u pravom, novom formatu i proizvode pravi kvalitet ovog ili onog proizvoda. To važi i za medicinu, odnosi se i na sektor građevinarstva u najširem smislu reči", naveo je Putin.

Predsednik Rusije je naglasio da oprema, koju ruski vojnici koriste u specijalnoj vojnoj operaciji, mora biti moderna, udobna i efikasna, preneo je Spunjik.

"Oprema, specijalna sredstva i druga specijalna oprema mora biti moderna, udobna i efikasna i u svakom pravcu treba definisati jasan i konkretan plan rada", rekao je on.

Putin je skrenuo pažnju da proizvođači moraju direktno da dobiju povratnu informaciju o svojim proizvodima i njihovoj efikasnosti.

Kako je pojasnio predsednik Rusije, to se ne odnosi samo na kompanije, njihove rukovodioce ili eksperte.

"Poštovane kolege, to se tiče i članova našeg Saveta. Potrebno je da dobijate informacije iz prve ruke. Znam, da deo vas to već čini, a ja bih zamolio da se ta praksa nastavi i proširi", kazao je Putin u obraćanju učesnicima Koordinacionog saveta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()