Putin uporedio blokadu Gaze sa nacističkom opsadom Lenjingrada

Izrael se, naravno, suočio sa takvim napadom bez presedana, kakav se nikada nije desio u istoriji

13.10.2023. 18:04
  • Podeli:
Vladimir Putin Tanjug Ap Gavriil Grigorov-6479f1872b36a.webp Foto: Tanjug/Ap/Gavriil Grigorov

Ruski predsednik Vladimir Putin uporedio je danas izraelsku blokadu pojasa Gaze sa nacisitčkom opsadom Lenjingrada tokom Drugog svetskog rata, i pozvao da se rešenje sukoba između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas postigne posredovanjem.

On je istakao da je blokada Gaze neprihvatljiva, prenosi agencija RIA.

Putin je istakao da je, s druge strane, Izrael suočen sa napadom bez presedana, i da na njega odgovara u velikim razmerama koristeći se prilično brutalnim metodama.

''Izrael se, naravno, suočio sa takvim napadom bez presedana, kakav se nikada nije desio u istoriji, i to ne samo po obimu, već i po prirodi egzekucije, po okrutnosti. Pa, šta da kažem, stvari moramo zvati pravim imenom. Izrael reaguje u velikim razmerama i takođe je prilično okrutan'', rekao je Putin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()