Putin zatražio od vlade da reaguje po pitanju rasta cena goriva

Ruski predsednik je istakao da Vlada Rusije i kompanije imaju različite ciljeve, pošto naftne kompanije žele da ostvare maksimalan profit, pa izvoze svoje proizvode

27.09.2023. 16:59
  • Podeli:
vladimir putin reuters-64f30bfb5daf8.webp Foto: Reuters

Ruske vlasti i naftne kompanije moraju brže da reaguju na situaciju sa cenama goriva, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa vladom.

"Nadamo se da će predložene mere funkcionisati. Moramo bliže da sarađujemo sa kompanijama kako bi i one shvatile svoju odgovornost", naglasio je predsednik Rusije, prenose RIA Novosti.

On je napomenuo da sa kompanijama treba postupati pažljivo, ali da aktuelna dešavanje zahtevaju brži odgovor.

"Cena u maloprodaji rastu. Mere su preduzete, ali cene rastu...Potrošaču je potreban rezultat", izjavio je predsednik Rusije. 

Putin je istakao da Vlada Rusije i kompanije imaju različite ciljeve, pošto naftne kompanije žele da ostvare maksimalan profit, pa izvoze svoje proizvode.

Cena benzina tipa AI-92, AI-95 i dizel goriva na Međunarodnoj robnoj berzi u Sankt Peterburgu (SPIMEX) danas je porasla za skoro dva odsto drugi dan zaredom posle jednonedeljnog pada.

Vlada je 21. septembra uvela zabranu izvoza benzina i dizel goriva. 

U ruskom Ministarstvu energetike očekuju da će ta mera zaustaviti sivi izvoz i zasititi domaće tržište, kao i da će dodatno oboriti cene goriva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()