Rama apelovao na Albance da ne prelaze Lamanš u čamcima

Rama je mladim Albancima poručio da, umesto što krijumčarima daju više hiljada funti da pređu Lamanš taj novac investiraju u ruralni turizam čime bi mnogo više zaradili nego u Britaniji.

18.09.2022. 20:15
  • Podeli:
Edi Rama_ Milos Tesic_ATAImages_PIXSELL_1920.jpg Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Albanski premijer Edi Rama apelovao je na svoje sunarodnike da više ne prelaze Lamanš u čamcima, pošto ih se na severu Francuske, prema pretpostavka, okupilo oko 2.000 spremnih da krenu na opasan put, piše britanski dnevnik "Telegraf".

Rama je mladim Albancima poručio da, umesto što krijumčarima daju više hiljada funti da pređu Lamanš taj novac investiraju u ruralni turizam čime bi mnogo više zaradili nego u Britaniji.

On je obećao da će vlasti osigurati finansijsku podršku za slične planove usled zabrinutosti da sve veći mladih Albanaca pokušava da pređe Lamanš.

Zvaničnici pograničnih službi navode da Albanci sada čine do 60 odsto migranata pristiglih u Britaniju, što je stostruko više nego prošle godine.

Oko 2.000 Albanaca stiglo je na sever Francuske gdje žive u improvizovanim kampovima ili u Dankerku i Kaleu.

Prošle sedmice su poslanici albanskog parlamenta jednoglasno podržali "memorandum" sa Britanijom kojim se omogućava da policija razmenjuje biometričke i druge podatke o migrantima u sklopu napora za njihovu ubrzanu deportaciju nazad na Balkan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()