Raport zbog plaćenika: Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo ambasadora Francuske na razgovor

Koliko je i da li je bilo francuskih državljana bilo među 60 ubijenih vojnika u Harkovu?

18.01.2024. 17:54
  • Podeli:
pjer levi, ambasador francuske u rusiji, 27 jan 2023 - profimedia-65a9572a91664.webp Foto: Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je francuskog ambasadora u Moskvi Pjera Levija posle ruskog napada na bazu stranih plaćenika u Harkovu među kojima je bilo nekoliko desetina francuskih državljana.

"Posle ruskog napada na privremenu bazu stranih plaćenika u Harkovu, među kojima je bilo nekoliko desetina Francuza, ambasador Francuske je pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova", rekla je portparolka ministarstva Marija Zaharova za RIA Novosti.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je, prethodno, tvrdnje Rusije da u Ukrajini ratuju francuski plaćenici.

Dan ranije, rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske oružane snage pogodile zgradu sa francuskim plaćenicima u Harkovu, gde je nastradalo najmanje 60 vojnika i ranjeno više od dvadeset.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()