Raste broj žrtava: Ispod ruševina zgrada u Marseju pronađena četiri tela

Uzrok eksplozije, koja je dovela do rušenja dve stambene zgrade i delimičnog urušavanje treće, još uvek je nepoznat

10.04.2023. 13:26
  • Podeli:
Požar_Marsej_rušenje zgrade_vatrogasci_Foto Profimedia-6433fba6f040b.webp Foto: Profimedia

Francuski spasioci pronašli su četiri tela u ruševinama zgrada u Marseju, na jugu Francuske, nakon što su se zgrade srušile posle eksplozije, saopštila je policija.

Vlasti su ranije saopštile da su identifikovale osam osoba koje se vode kao nestale nakon jučerašnje eksplozije, koja je izazvala rušenje dva stambena objekta i delimično urušavanje trećeg, preneo je Rojters. Uzrok eksplozije još je nepoznat.

Otkriće četiri tela je "jezivo, teško i dramatično", rekao je ministar stanovanja Olivije Klajn u obraćanju novinarima u Marseju, dodajući da je uloga vlade da podrži žrtve, njihove porodice i one koji su evakuisani iz svojih domova.

Akcije spasavanja su nastavljene sa "brigom i odlučnošću", a 40 objekata u blizini mesta eksplozije je evakuisano, dodao je on.

Urušavanje je izazvao požar koji je zakomplikovao spasilačke napore i nastavio da gori i jutros. U bolnicu je prebačeno pet osoba sa teškim povredama, ali one nisu životno ugrožene.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()