Raste zabrinutost: Nivo vode u reci Ural kod Orenburga prešao opasnu oznaku

Reka Ural prešla je nivo na kom se očekuju nove poplave

09.04.2024. 21:14
  • Podeli:
rusija poplave (2)-6613d2da09b85.webp Foto: Anatoly Zhdanov/Kommersant Publishing House via AP

Nivo reke Ural u Orenburgu premašio je kritičnu vrednost za jedan centimetar, javila je pres-služba kabineta gradonačelnika na Telegram kanalu.

„Upozorenje za hitne slučajeve: Orenburška centralna državna medicinska služba, filijala Federalne državne budžetske ustanove Privolžskoe UGMS, izveštava da je nivo vode na reci Ural na Orenburškoj postaji u 20.00 sati po moskovskom vremenu porastao na 931 centimetar, što je jedan centimetar više od opasnog nivoa“, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika, prenosi RIA Novosti.

Ranije je načelnik grada Sergej Salmin saopštio da će, ako se prekorači kritični nivo od 930 centimetara, nova područja biti poplavljena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()