Razmere turske katastrofe: Objavljen podatak o broju srušenih zgrada u zemljotresu

U Turskoj je poginulo najmanje 41.020 ljudi

20.02.2023. 11:35
  • Podeli:
Turska zemljotres_Karamanmaraš_policija_Foto Reuters-63e8f3f1f271d.webp Foto: Reuters

Najmanje 118.000 građevinskih objekata u Turskoj srušilo se, teško je oštećeno ili će biti srušeno nakon razornih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju, izjavio je turski ministar za životnu sredinu i urbanizam Murat Kurum.

"Pregledano je ukupno 925.000 građavinskih objekata u 11 pokrajina zahvaćenih zemljotresom. Oko 118.000 njih se srušilo, teško je oštećeno ili će biti srušeno", rekao je Kurum za lokalnu televiziju.

Prema njegovim rečima, u pogođenim pokrajinama će u narednih godinu dana biti izvršena najveća rekonstrukcija stambenih objekata u istoriji Turske, preneo je TASS.

Zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 stepeni po Rihterovoj skali dogodili su se 6. februara u razmaku od devet časova u pokrajini Kahranmanmaraš na jugoistoku Turske. 

Zemljotresi, nakon kojih je usledilo nekoliko stotina dodatnih potresa, osetili su se u susjednim zemljama, najsnažnije u Siriji.

U Turskoj je poginulo najmanje 41.020 ljudi, a povređeno je više od 108.000.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()