Rešena misterija na severu Poljske: Pronađeni objekat je raketa vazduh-zemlja

Predmet je pronađen stotinak kilometara od granice Poljske sa Ukrajinom

27.04.2023. 11:43
  • Podeli:
Poljska Twitter @TvIctimai-644a40d059892.webp Foto: Twitter/Printscreen/@TvIctimai

Vojni objekat koji je pronađen u šumi na severu Poljske je raketa vazduh-zemlja duga nekoliko metara.

Ostaci vazdušnog vojnog objekta pronađeni su u severnoj Poljskoj u blizini grada Bidgošč, saopštili su ranije danas poljsko Ministarstvo odbrane i ministar pravde, preneo je Rojters.

Oni su na taj način potvrdili ranije medijske izveštaje o otkriću izvesne vrste objekta u okolini.

Ministar pravde Zbignjev Ziobro napisao je na Tviteru da su ostaci pronađeni u šumi nekoliko kilometara od Bidgošča.

Vojno odeljenje Okružnog tužilaštva u Gdanjsku, pod nadzorom Kancelarije državnog tužioca, pokrenulo postupak u vezi sa tim otkrićem.

Ministarstvo odbrane je napisalo na Tviteru da situacija ne ugrožava bezbednost stanovnika, navodeći da lokaciju istražuje vojna policija.

Predmet je pronađen stotinak kilometara od granice Poljske sa Ukrajinom, Belorusijom i ruskom enklavom, Kalinjingradom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()