Rusi čiste svoju kuću: Podignuta optužnica protiv Popova za delo ''prevare velikih razmera''

Popovu preti kazna do 10 godina zatvora

04.09.2024. 17:26
  • Podeli:
pavel popov, 16 avg 2022 - Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP Tanjug-66d06b46525e4.webp Foto: Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP/Tanjug

Ruski istražni komitet podigao je danas optužnicu protiv bivšeg zamenika ministra odbrane Rusije Pavela Popova za prevaru velikih razmena, preneo je ruski Interfaks.

"Istragom je utvrđeno da su Pavel Popov, zamenik načelnika Glavne uprave za inovativni razvoj Ministarstva odbrane Rusije Vladimir Šesterov, direktor Vojno patriotskog parka kulture i rekreacije ''Patriot'' Vjačeslav Ahmedov i druga lica, koji su delovali kao deo organizovane grupe, obmanom i zloupotrebom poverenja, koristeći službeni položaj, otuđila budžetska sredstva u iznosu od 30 miliona rubalja", saopštio je Istražni komitet.

Kako se navodi, oni su otuđili sredstva namenjena za podršku aktivnosti i funkcionisanja "Patriot" parka i Patriotskog kongresno - izložbenog centra.

Popov je optužen po delu 4 čl. 159 Krivičnog zakonika Ruske Federacije, a preti mu kazna do 10 godina zatvora.

Popov ne priznaje krivicu za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()