Rusi granatirali Donjeck: Jedna osoba poginula, 10 povređeno

Ruska vojska je avio bombama gađala selo Šahovo u Pokrovskom okrugu

23.09.2024. 19:22
  • Podeli:
donjeck ukrajina AP PhotoEvgeniy Maloletka tanjug-66f1a31359b2f.webp Foto: AP PhotoEvgeniy Maloletka Tanjug

Jedna osoba je poginula, a 10 je povređeno, uključujući dvoje dece u današnjem napadu ruskih snaga na Donjecku oblast, prenosi Interfaks Ukrajina.

"Ruska vojska je avio bombama gađala selo Šahovo u Pokrovskom okrugu. U granatiranju je povređeno  sedam osoba, među njima dvoje dece", napisao je načelnik Donjecke Oblasne vojne uprave Vadim Filaškin na Telegram kanalu.

Pored toga, izvršen je napad na grad Kramatorsk, korišćenjem protivvazdušnog raketnog sistema Tornado-S sa kasetnom bojevom glavom.

"Tokom napada 48-godišnja žena je preminula nasred ulice, a povređeni su njen 48-godišnji suprug i 61-godišnji meštanin. Još jedan 56-godišnji meštanin je povređen u svojoj kući", savodi se u saopštenju Donjeckog regionalnog tužilaštva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()