Rusi i Ukrajinci razmenili vojnike: Po 100 zarobljenika sa obe strane ide kućama

"Prilikom povratka ruskih vojnika iz zarobljeništva, Ujedinjeni Arapski Emirati su pružili humanitarno posredovanje", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

08.02.2024. 18:53
  • Podeli:
ukrajina zarobljenici reuters-638f4d19e7b89.webp Foto: Reuters

 Kao rezultat pregovora sa ukrajinskom stranom, izvršena je razmena 100 ruskih vojnih lica za 100 ukrajinskih ratnih zarobljenika, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Dana 8. februara 2024. godine, kao rezultat pregovaračkog procesa, 100 ruskih vojnih lica, koji su bili u životnoj opasnosti u zatočeništvu, vraćeno je sa teritorije pod kontrolom kijevskog režima. Zauzvrat, prebačeno je 100 ratnih zarobljenika ukrajinske vojske", navelo je Ministarstvo, prenela je agencija RIA Novosti.

Ministarstvo je saopštilo da će oslobođeno vojno osoblje biti prebačeno u Moskvu vojno-transportnim avionima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na lečenje i rehabilitaciju u medicinskim ustanovama Ministarstva odbrane Rusije.

"Svima oslobođenima je pružena neophodna medicinska i psihološka pomoć. Prilikom povratka ruskih vojnika iz zarobljeništva, Ujedinjeni Arapski Emirati su pružili humanitarno posredovanje", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()