Rusi likvidirali četvoricu sabotera na granici: Na telu jednog od ubijenih tetovaža američkih rendžera

Reč je o tetovaži 2. bataljona 75. rendžerskog puka Padobransko-izviđačkog puka specijalnih snaga američke vojske

28.10.2024. 17:26
  • Podeli:
ruski vojnik_REUTERS-1666894396336.webp Foto: Reuters

Četvorica sabotera, koji su verovatno bili strani plaćenici, ubijeni su tokom pokušaja invazije na oblast Brjanska u Rusiji, saopštila je danas pres-služba ruske Federalne službe bezbednosti (FSB).

U saopštenju se navodi da su pripadnici FSB u Brjanskoj oblasti zajedno sa jedinicama Oružanih snaga Rusije i Nacionalne garde zaustavili u nedelju pokušaj diverzantsko-izviđačke grupe da naruši državnu granicu Rusije u Klimovskom okrugu u Brjanskoj oblasti, preneo je TASS.

FSB ističe da su u sukobu eliminisana četvorica diverzanata, a da su ostaci grupe u povlačenju pogođeni raketnim i artiljerijskim udarima i da su pretrpeli gubitke.

Prema ruskoj obaveštajnoj službi, ubijeni članovi diverzantske grupe su verovatno bili strani plaćenici i kod njih je pronađeno strano oružje, komunikaciona oprema, kao i lični predmeti koji ukazuju na njihovu pripadnost trećim zemljama (zastava Kanade, molitvenik na poljskom, sveska sa beleškama o taktičkoj obuci na engleskom). 

"Na telu jednog od ubijenih pronađena je tetovaža 2. bataljona 75. rendžerskog puka Padobransko-izviđačkog puka specijalnih snaga američke vojske", navodi FSB.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()