Rusi napali ukrajinske luke na Dunavu, Nemačka šalje avione i vojnike u Rumuniju

Bilo je moguće naći ostatke dronova i vojne opreme na rumunskoj teritoriji

09.11.2023. 15:24
  • Podeli:
nemački jurofajter, eurofighter, nemački borbeni avion - 23 oktobar 2023 reuters-654ce9cee5e58.webp Foto: Reuters

Nemačka će Rumuniji poslati četiri borbena aviona kako bi se osnažila politika NATO-a o bezbednosnom nadzoru, preneo je danas Rojters pozivajući se na neimenovani bezbednosni izvor. Kako prenosi agencija, do ove odluke nemačke vlade došlo je nekoliko nedelja nakon ruskih napada na ukrajinske luke na Dunavu.

Do tih napada došlo je na svega nekoliko stotina metara od rumunske granice, a kako je u Rumuniji bilo moguće naći ostatke dronova i vojne opreme, povećan je bezbednosni rizik.

U septembru je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio ruske napade u blizini granice kao ''destabilizujuće'', čak  i pored toga što nije bilo indicija da Rusija napadne NATO članicu.

Bezbednosni izvor čije navode prenosi Rojters, naveo je da će do 80 nemačkih vojnika kasnije danas biti raspoređeno u vojnu bazu u blizini rumunske luke Konstance.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()