Pogledajte snimak hapšenje ukrajinskog špijuna: Ruska bezbednosna služba delovala munjevito

Ističe se da je uhapšeni priznao da je sarađivao sa ukrajinskim specijalnim službama i planirao teroristički akt po njihovim uputstvima.

23.11.2023. 13:31
  • Podeli:
fsb profimedia-0728810703-63a5a4608ac51.webp Foto: Profimedia

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) privela je ukrajinskog bezbednosnog agenta koji se navodno spremao da izvrši teroristički napad na visoko rangiranog pripadnika ruske vojske i protiv njega je podneta krivična prijava, saopštila je pres služba FSB.

U saopštenju se navodi da je FSB suzbila protivzakonito delovanje ukrajinskog državljanina, rođenog 1995. godine, koji je, kako se tvrdi, bio umešan u pripremu diverzantsko-terorističkog akta u Voronježu protiv visokog vojnog pripadnika ruskih oružanih snaga, preneo je TASS.

Ističe se da je uhapšeni priznao da je sarađivao sa ukrajinskim specijalnim službama i planirao teroristički akt po njihovim uputstvima.

"U Voronježu, moj rukovodilac Anton je naložio da izvedem napad bombom na visokorangiranog ruskog vojnog komandanta kao osvetu za zastrašivanje vojnika i civila", izjavio je ukrajinski agent u videu koji je FSB pres služba dostavila Tass-u.

FSB navodi da su uhapšenog u septembru 2022. godine u ukrajinskoj oblasti Harkov regrutovali zaposleni ukrajinski obaveštajci, da je prošao obaveštajnu i sabotažnu obuku i da je nakon toga poslat u Rusiju gde je prvo boravio u Belgorodu, a zatim u Voronježu.

Istražitelji su od pritvorenika oduzeli eksplozivnu napravu i falsifikovani ruski pasoš sa kojim je trebalo da napusti zemlju nakon izvršenja zločina, saopštio je FSB.

Navodi se da je uhapšeni "u sklopu zavere bio maskiran u dostavljača hrane".

Tužilaštvo razmatra da promeni optužnicu u krivično delo pripreme terorističkog napada, koje se nalaze u Članku 30 i Članku 205 ruskog kriminalnog zakona.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()