Rusija i Ukrajina razmenile 22 zarobljenika, vojnici uzvikivali 'Slava Ukrajini'

Neki od njih su ranjeni u sukobima

07.08.2023. 14:23
  • Podeli:
ukrajina zarobljenici reuters-638f4d19e7b89.webp Foto: Reuters

Rusija i Ukrajina razmenile su danas zarobljenike, nakon čega su se 22 ukrajinska vojnika vratila kući, saopštio je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak.

Jermak je rekao da su među puštenim vojnicima dvojica oficira, narednici i redovi koji su se borili na različitim delovima fronta.

Neki od njih su ranjeni u sukobima, naveo je Jermak, a prenosi Rojters. 

"Danas smo iz zarobljeništva vratili 22 ukrajinska borca", rekao je Jermak i dodao da najstariji ima 54 godine, a najmlađi 23 godine.

Na snimku objavljenom na Telegramu vide se vojnici umotani u plavo-žute ukrajinske zastave kako se fotografišu i uzvikuju "Slava Ukrajini". 
Rusija za sada nije komentarisala razmenu. 

Moskva i Kijev periodično su razmenjivale grupe zarobljenika tokom rata u Ukrajini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()