Rusija i Ukrajina razmenile po 95 zarobljenika: Zahvalnost UAE za posredovanje

Ovo je 58. razmena koju organizuje Koordinacioni štab, navodi se u saopštenju

19.10.2024. 08:49
  • Podeli:
ukrajinski ratni zarobljenici, ukrajina, razmena zarobljenika ukrajina rusija, 19 okt 2024 - foto Reuters-67134f279bba2.webp Foto: Reuters

Rusija i Ukrajina sporazumno su razmenile po 95 zarobljenika uz posredstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata, preneo je jutros Ukrinform. Među razmenjenim zarobljenicima njih 20 je osuđeno na doživotni zatvor u Rusiji.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je to na Fejsbuku i dodao da je reč o vojnicima koji su branili Marijupolj i Azovstalj, kao i Donjecku, Lugansku, Harkovsku, Kijevsku, Černigovsku i Hersonsku oblast.

Zelenski je zahvalio timu koji je bio angažovan u potrazi i oslobađanju zatvorenika.

"Činimo sve da oslobodimo naše ljude koje drži Rusija. Upućujem zahvalnost vojnicima i svim partnerima koji pomažu", naglasio je ukrajinski predsednik.

Među oslobođenima iz zatočeništva je 69 vojnika i narednika i 26 oficira.

Mnogi zarobljenici imaju ozbiljne bolesti i teške povrede, a veliki broj njih je i neuhranjen.

Koordinacioni štab Ukrajine zahvalio je Ujedinjenim Arapskim Emiratima na pomoći i podršci u organizovanju razmene.

"Ovo je 58. razmena koju organizuje Koordinacioni štab. Kao rezultat našeg rada, do sada je iz neprijateljskog zatočeništva oslobođeno 3.767 ljudi", naveo je štab u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()