Rusija najavila da će dodatno razvijati saradnju sa Severnom Korejom

Peskov je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin ima poziv da poseti Pjongjang

15.01.2024. 16:30
  • Podeli:
putin kim džong un Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug-6501bb92ae599.webp Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP via Tanjug

Vlasti Ruske Federacije najavile su da će nastaviti i intenzivirati saradnju sa vlastima Severne Koreje, a uskoro se očekuje i susret ministara spoljnih poslova dve zemlje u Moskvi, javlja Anadolu.

“Severna Koreja je naš komšija, naš najbliži komšija, naš partner, sa kojim razvijamo i nameravamo dalje razvijati partnerstva u svim oblastima“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima na brifingu u Moksvi.

Komentarišući sutrašnji sastanak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i severnokorejskog kolege Čo Song-huija, Peskov je kazao da Moskva očekuje dobre, intenzivne i plodonosne pregovore.

Severnokorejski ministar spoljnih poslova stigao je u Moskvu juče.

Peskov je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin ima poziv da poseti Pjongjang.

“Nadamo se da će do takve posete doći, da će ruski predsednik posetiti Severnu Koreju u dogledno veme. Vreme takve posete biće dodatno dogovoreno diplomatskim kanalima“, dodao je Peskov.

Rusija je pojačala veze sa Severnom Korejom od početka njene “specijalne vojne operacije“ u Ukrajini pre dve godine.

Ranije ovog meseca, Sjedinjene Američke Države su optužile Rusiju da je u Ukrajini koristila balističke rakete i lansere koje joj je isporučila Severna Koreja.

Moskva i Pjongjang su negirali ugovore o oružju, ali su rekli da će produbiti svoju saradnju. Zvaničnici Rusije i Severne Koreje su od prošle godine održali mnoge sastanke na visokom nivou, uključujući i sastanak lidera Putina i Kim Džong-una u septembru prošle godine u Rusiji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()