'Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi'

Kijev je počeo rat protiv Donbasa 2014. godine, rekao je ruski predsednik, i kršeći sve dogovore i obaveze, efikasno blokirao regione Donbasa

09.02.2023. 20:31
  • Podeli:
Vladimir Putin_Foto Sergey Guneev_Sputnik_Kremlin Pool Photo via AP_Tanjug (1)-63a82e6f2e1a1.webp Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Kremlin Pool Photo via AP / Tanjug

Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi, s obzirom da  neprijateljstva traju od 2014. godine, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije.

"Želeo bih još jednom da kažem, mi nismo započeli nikakva neprijateljstva, mi pokušavamo da  ih okončamo. Ta neprijateljstva su započeli ukrajinski nacionalisti i oni koji su ih podržavali 2014. godine, kada se dogodio puč. Tako je sve počelo, posle toga su usledili događaji na Krimu i u Donbasu", rekao je Putin, prenela je agencija TASS.

Ruski predsednik je istakao da je Kijev počeo rat protiv Donbasa 2014. godine i, kršeći sve dogovore i obaveze, efikasno blokirao regione Donbasa.

"Protiv njih su korišćena teška vojna vozila, protiv njih su izvedene velike vojne operacije", rekao je Putin. Prema njegovim rečima, tada su započeli rat.

"On je trajao osam godina i imao je za cilj da istrebi ljude koji tamo žive i koji se osećaju krvlju vezanim za Rusiju, rusku kulturu i ruski jezik. Koliko dugo smo mogli to da trpimo", istakao je Putin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()