Rusija počinje regrutaciju za služenje vojnog roka

Planirano je ukupno pozivanje 147.000 Rusa koji nisu u rezervnom sastavu.

01.04.2023. 09:05
  • Podeli:
mobilizacija ruska vosjka profimedia-0730545639-1666090552597.webp Foto: Profimedia

U Rusiji danas  počinje regrutacija za služenje vojnog roka u Oružanim snagama Ruske Federacije, planirano je ukupno pozivanje 147.000 Rusa koji nisu u rezervnom sastavu. 

Kampanja za prolećnu regrutaciju trajaće do 15. jula, a kako je ranije rekao predstavnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije kontraadmiral Vladimir Cimljanski, nijedan vojni vojnik neće biti upućen u zonu sukoba u Ukrajini. 

On je objasnio da je broj vojnika po ugovoru i mobilisanih sasvim dovoljan za rešavanje postavljenih ratnih ciljeva, prenose RIA novosti.

Najveći broj vojnih obveznika u aktuelnoj prolećnoj kampanji tradicionalno će biti upućen na službu u Kopnenu vojsku i Ratnu mornaricu.

Istovremeno, trećina regruta biće upućena u formacije i jedinice za obuku do pet meseci radi savladavanja savremene vojne opreme i dobijanja vojno-registracione specijalnosti. 

Nakon završene obuke, vojni obveznici će krenuti u trupe za rukovanje naoružanjem i opremom u skladu sa stečenim veštinama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()