Rusija povećava snabdevanje Kine gasom

Povećanje će iznositi 22 milijarde kubnih metara gasa

23.04.2023. 21:52
  • Podeli:
putin si đinping profimedia-0764333101-641aaee760d43.webp Foto: Profimedia

Rusija će ove godine povećati snabdevanje Kine gasom na 22 milijarde kubnih metara, izjavio je potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak u intervjuu televiziji Rusija-1.

"Prethodne brojke pokazuju da su do kraja 2022. godine povećane zalihe nafte, gasa i uglja", rekao je Novak, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, prošle godine Rusija je isporučila Kini 15 milijardi kubnih metara prirodnog gasa, a očekuje se da će ta cifra 2023. godine dostići 22 milijarde kubnih metara.

Tokom sastanka u martu, predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping, naložili su vladinim delegacijama da završe pripreme dokumenata o gasovodu Sila Sibiri-2 kako bi ih potpisali što pre. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()