Rusija traži hitnu sednicu Saveta bezbednosti zbog pucanja brane Kahovka

Moskva i Kijev međusobno se optužuju za napad na hidrocentralu.

06.06.2023. 17:19
  • Podeli:
kahovka hidroelektrana brana reuters-647f4e53e34d5.webp Foto: Reuters

Rusija je zatražila sednicu Saveta bezbednosti UN nakon što je u ukrajinskim udarima delimično uništena hidroelektrana "Kahovka", što je izazvalo velike poplave u oblasti Herson, izjavio je danas ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja.

"Zatražićemo sednicu. Hitno. Ne znam tačno vreme", rekao je Nebenzja novinarima, prenosi "Sputnjik".

Prethodno je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova predložilo sazivanje hitne sednice Savjeta bezbednosti UN zbog situacije oko hidroelektrane "Kahovka", koja je ranije tokom dana teško oštećena u vazdušnim udarima.

Ministarstvo je predložilo da se pitanje vanredne situacije na brani "Kahovka" iznese Upravnom odboru Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Moskva i Kijev međusobno se optužuju za napad na hidrocentralu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()