Rusija: Trojica mladića uhapšena zbog spaljivanja Biblije

Osumnjičeni su svoje delo snimili i objavili na društvenim mrežama

04.05.2024. 21:30
  • Podeli:
ruska policija shutterstock-660196da1eb5d.webp Foto: Shutterstock

U ruskoj Stavropoljskoj oblasti privedena su trojica mladića nakon što su spalili Bibliju, a terete se za vređanje verskih osećanja vernika, javlja pres-služba istražnog odeljenja Istražnog komiteta za region.

Osumnjičeni su 2. maja uveče u Novoaleksandrovsku, ''podstaknuti verskom mržnjom'', spalili Novi zavet, a taj čin su snimili i objavili na društvenim mrežama, prenosi Interfaks.

Dvojica optuženih se osumnjičeni za javne radnje kojima se izražava jasno nepoštovanje društva, učinjene u cilju vređanja verskih osećanja vernika i huliganizam.

Očekuje se da će uskoro biti podignuta optužnica protiv trećeg mladića. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()