'Rusiju ćemo smatrati odgovornom za ratne zločine u Ukrajini'

Lideri Francuske i SAD ističu da 'Rusija treba da odgovara za široko dokumentovanu svirepost i ratne zločine' u Ukrajini

01.12.2022. 21:43
  • Podeli:
Emanuel Makron_Džozef Bajden_Macron_Biden_Foto Reuters-6389017b9fea4.webp Foto: Reuters

Predsednik SAD DŽozef Bajden i predsednik Francuske Emanuel Makron obećali su da će Rusiju smatrati odgovornom za "široko dokumentovanu svirepost i ratne zločine" u Ukrajini.

Dvojica lidera su, u saopštenju objavljenom nakon njihovog sastanka u Beloj kući, ponovili svoju "čvrstu rešenost da Rusija treba da odgovara za široko dokumentovanu svirepost i ratne zločine, koje su počinile i njene regularne vojne snage i njeni zastupnici, uključujući plaćenike", prenosi Rojters.

Makron je u utorak doputovao u Vašington u svoju drugu državnu posetu SAD od preuzimanja dužnosti 2017. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()