Ruska duma usvojila zakon: Osuđeni kriminalci mogu da se bore u Ukrajini

Jedini izuzeto od novog zakona su počinila teška krivična dela

14.06.2023. 14:59
  • Podeli:
duma-duma-reuters.jpg Foto: Reuters

Donji dom ruskog parlamenta – Ruska duma, usvojila je predlog zakona kojim se omogućava građanima sa krivičnim dosijeom da se bore u Ukrajini.

U predlogu zakona se navodi da je ruska vojska može da potpiše ugovor sa licima koja su izdržala kaznu, kojima je izbrisan krivični dosije, kao i sa građanima koji su izvršili krivična dela, sa izuzetkom onih koji su počinila teška krivična dela, prenosi TASS.

Dodaje se da će o zaključivanju takvih ugovora odluku donositi Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Dokumentom je omogućeno i oslobađanje od kazne ili brisanje krivičnog dosijea građanima koji su pozvani u vojsku ili su sklopili ugovor sa Oružanim snagama Ruske Federacije tokom perioda mobilizacije, vanrednog stanja ili rata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()