Ruske ratne igr(ic)e: Prigožin u Vagner regrutuje mlade gejmere sa ogromnim iskustvom

Usled velikih gubitaka na bojnom polju, ruskoj plaćeničkoj grupi potrebni su stručnjaci za upravljanje bespilotnim letelicama

20.06.2023. 10:36
  • Podeli:
Jevgenj Prigožin_Vagner grupa_Wagner_Bahmut_Foto Reuters-649163ac31e91.webp Foto: Reuters

Ruska plaćenička grupa Vagner, čiji se pripadnici bore u Ukrajini, pozvala je ljude starosti od 21 do 35 godina sa iskustvom u igranju kompjuterskih igrica da joj se pridruže kao stručnjaci za bespilotne letelice, objavio je Institut za proučavanje rata (ISW).

ISW se poziva na opozicioni ruski list Verstka, koji je izvestio da regrutima nije potrebno prethodno iskustvo.

ISW je takođe ukazao na presretnuti audio snimak koji je objavila ukrajinska Glavna obaveštajna uprava (GUR), u kom ruski vojnik raspravlja o novoj kampanji Vagnera za regrutaciju, pokrenutoj zbog velikih gubitaka na bojnom polju, prenosi Index.hr.

"Nova Vagnerova kampanja za zapošljavanje navodno reklamira obuku s dobro pripremljenim instruktorima, zdravstveno i životno osiguranje, modernu opremu i garantuje da će svi regruti dobiti sve obećane isplate", napisao je ISW.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()