Ruske snage odbile ukrajinski napad u oblasti Zaporožja, sprečena diverzija

Osujećena je aktivnost tri ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe u blizini naselja Lugovskoje, Marfopolj i Mirnoje, tvrdi portparol ruskog Ministarstva odbrane

05.07.2023. 15:42
  • Podeli:
Ukrajinska vojska_Donjeck_Foto Tanjug_AP Photo Libkos-64a5730b69e9c.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Libkos

Ruske snage neutralisale su tri ukrajinske subverzivne grupe i odbile neprijateljski napad u oblasti Zaporožja tokom proteklog dana, saopštio je danas portparol Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

"Na pravcu Zaporožja, samopožrtvovnim i dobro koordinisanim dejstvima ruskih trupa odbijen je napad jedinica 128. brdske jurišne brigade ukrajinske vojske u blizini naselja Žerebjanki u Zaporoškoj oblasti. U oblastima u blizini naselja Preobraženka i Mala Tokmačka u Zaporoškoj oblasti, avioni su izvršili udar na ukrajinsku armiju koja je prikupila ljudstvo i opremu", naveo je Konašenkov, prenosi TASS.

Kako je dodao, osujećena je aktivnost tri ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe u blizini naselja Lugovskoje, Marfopolj i Mirnoje u Zaporoškoj oblasti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()