Ruske snage uništile ukrajinski komandni centar

Ukrajinske vazduhoplovne snage su ranije saopštile da je Rusija lansirala 12 dronova i krstareću raketu na Ukrajinu

03.12.2023. 15:30
  • Podeli:
ukrajina andolija-655f6c2fb708c.webp Foto: AA

Ruske snage pogodile su utvrđeno komandno mesto ukrajinskog centra za protivvazdušnu odbranu i uzbunjivanje "Istok" u Dnjepru, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da su naneseni kombinovani udari vojnom avijacijom, bespilotnim letelicama, raketnim snagama i artiljerijom.

Rojters nije u mogućnosti da potvrdi izveštaje sa bojnog polja ni sa jedne strane.

Rusko Ministarstvo odbrane je u dnevnom saopštenju navelo da je pogodilo skladišta goriva u oblastima Mirgoroda, Poltavske oblasti i grada Hmeljnickog, arsenal municije u Mikolajevskoj oblasti, kao i ljudstvo i opremu u 107 različitih okruga.

Ukrajinske vazduhoplovne snage su ranije saopštile da je Rusija lansirala 12 dronova i krstareću raketu na Ukrajinu, a sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 10 dronova pre nego što su stigli do svojih ciljeva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()