Ruske vazdušne snage patroliraju na granicama Belorusije

Rusija će u okviru zajedničkih vojnih snaga u Ukrajinu poslati ukupno 9.000 svojih vojnika

20.10.2022. 13:22
  • Podeli:
ruska vojska profimedia-1666264883359.webp Foto: Profimedia

Vazdušne snage Rusije nadgledaju granice svog saveznika Belorusije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Belorusije.

"U ovom trenutku ruska avijacija iz regionalne vojne grupe izvodi rutinske patrole vazdušnih granica Savezne države", navodi se u saopštenju, a prenosi Tas s.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je prošle nedelje izrazio bojazan da će njegova zemlja biti meta napada iz Ukrajine, a Rusija je odgovorila uvećavanjem svog vojnog prisustva u Belorusiji na 9.000 vojnika i dodatnim slanjem vojne opreme.

Bliskost dve države je formalno potvrđena 1999. godine stvaranjem Savezne država Rusije i Belorusije. Sa teritorije Belorusije je krenuo jedan od pravaca ruskog napada na Ukrajinu 24. februara, ali Lukašenko za sada nije poslao vojsku u Ukrajinu da se bori rame uz rame sa ruskom armijom.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()