Ruski pisac Zahar Prilepin uspešno operisan posle bombaškog napada, Moskva krivi Kijev i Vašington

Ukrajinska bezbednosna služba je saopštila da ne može niti da potvrdi, niti da negira umešanost u eksploziju automobila piščevog autoomobila

Autor: Web UNA Srbija
06.05.2023. 21:32
  • Podeli:
Zahar Prilepin_podmetnuta bomba_automobil_bombaški napad_Foto Reuters (1)-6456b3339e49a.webp Foto: Reuters

Ruski pisac Zahar Prilepin uspešno je operisan i doveden u medikamentozni san radi daljeg oporavka, napisao je na svom Telegram kanalu guverner Nižegorodske oblasti Gleb Nikitin.

"Operacija je bila uspešna, Zahar se posle operacije osvestio. Sada je u medikamentoznom snu, za koji se očekuje da će ubrzati oporavak", naveo je Nikitin, preneo je TASS.

Rano jutros, automobil koji je vozio Prilepin dignut je u vazduh na autoputu u Nižnjem Novgorodu, prilikom čega je on zadobio prelome i potres mozga, a njegov vozač je poginuo.

Aleksandar Permjakov, uhapšen nakon bombaškog napada na automobil ruskog pisca, priznao je da je delovao po naređenju ukrajinskih tajnih službi, saopštila je pres služba ruskog Istražnog komiteta.

'Odgovornost je na Kijevu i Vašingtonu'

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije optužilo je Vašington i Kijev da su odgovorni za teroristički napad na poznatog pisca.

"Odgovornost za ovaj i druge terorističke akte snose ne samo ukrajinske vlasti, već i njihovi zapadni pokrovitelji, pre svega Sjedinjene Američke Države, koje su od državnog udara u februaru 2014. brižno negovale antiruski neonacistički projekat u Ukrajini", navodi se u saopštenju koje prenosi TASS.

"Nedostatak osude Vašingtona još jednog u nizu terorističkih napada na ruskog novinara i javnu ličnost predstavlja čin samorazotkrivanja američkih vlasti", istaklo je to ministarstvo, dodajući da je ćutanje relevantnih međunarodnih organizacija "nedopustivo".

Kijev: Ne potvrđujemo, niti demantujemo

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) je saopštila da ne može niti da potvrdi, niti da negira umešanost u eksploziju automobila u kojoj je povređen Zahar Prilepin.

"Zvanično, ne možemo ni da potvrdimo, ni da demantujemo umešanost SBU u ovu ili druge eksplozije koje se dešavaju kod okupatora ili njihovih poslušnika", rečeno je iz SBU državnoj ukrajinskoj novinskoj agenciji Ukrinform, preneo je Rojters.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()