SAD produžile sankcije Rusiji na godinu dana zbog rata u Ukrajini

Sankcije su uvedene prvi put 2014. godine

04.03.2024. 20:36
  • Podeli:
harkov ukrajina oblasna proruratura-65c72e49566f5.webp Foto: Ukrajina Oblasna Prokuratura

Američki predsednik Džozef Bajden produžio je na godinu dana određene sankcije Rusiji uvedene zbog situacije u Ukrajini, prenosi TASS, pozivajući se na dokument objavljen na sajtu Bele kuće.

Reč je o restriktivnim merama koje su prema Rusiji primenile aktuelna administracija 21. februara 2022. godine, prethodna administracija Donalda Trampa 20. septembra 2018. i administracija 44. predsednika SAD Baraka Obame u martu i decembru 2014. u vezi sa Krimom.

„Sve ove sankcije moraju ostati na snazi i nakon 6. marta 2024. godine. Akcije i politike koje se bave ovim izvršnim naredbama i dalje predstavljaju neuobičajenu i izuzetnu pretnju po nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku Sjedinjenih Američkih Država“, navodi se u dokumentu.

SAD su počele da uvode sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini i ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom u martu 2014. godine. Sankcije su od tada više puta proširene i obnavljane, podseća ruska agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()