SAD: Pronađeni ostaci vojnog aviona koji se srušio u more kod jugozapadnog Japana

Za sada je potvrđena pogibija samo jednog člana posade

04.12.2023. 12:40
  • Podeli:
ostaci aviona MV-22 Osprey, sad, američka vojska, 4 dec 2023 - foto Kyodo News via AP Tanjug-656dba32dcc34.webp Foto: Kyodo News via AP/Tanjug

Američko ratno vazduhoplovstvo saopštilo je danas da su ronioci pronašli ostatke i olupinu aviona Osprej koji se srušio u more kod jugozapadnog Japana, prenela je agencija AP.

U izveštaju agencije Kjodo, koja se poziva na izvor upoznat sa ovim slučajem, navodi se da je po svemu sudeći pet ljudskih tela primećeno pod vodom tokom potrage za nestalom posadom američkog vojnog aviona koji se prošle nedelje srušio u vodama jugozapadnog Japana.

Američki vojni ronioci koji su vršili potragu pronašli su i delove letelice za koje se smatra da su bili glavni deo srušenog aviona sa nagibnim rotorom, u kojem je bilo osam ljudi.

Za sada je potvrđena pogibija samo jednog člana posade.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()