Saliven: Ne postoji plan B, Bela kuća fokusirana na novi paket pomoći za Ukrajinu

"Verujemo da još možemo i da ćemo uspeti da isporučimo pomoć Ukrajini", rekao je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost

07.02.2024. 20:45
  • Podeli:
đejk saliven tanjug ap-65c3d6a6afe6a.webp Foto: AP Photo/Virginia Mayo

Bajdenova administracija je fokusirana na to da Kongres odobri novi paket pomoći za Ukrajinu, izjavio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven i dodao da ne postoji "plan B".

"Verujemo da još možemo i da ćemo uspeti da isporučimo pomoć Ukrajini", rekao je Salvien na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, prenosi Rojters.

Prvi čovek Severnoataltske alijanske rekao je da je od vitalnog značaja da se Kongres SAD u bliskoj budućnosti dogovori o nastavku podrške Ukrajini i dodao da NATO nije konstatovao da postoji "neposredna pretnja bilo kojoj članici NATO".

"Moramo nastaviti našu podršku (Ukrajini). To je odgovornost za sve zemlje članice NATO", istakao je Stoltenberg.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()