Salvini nema prigovor na pobedu Putina: Volja ruskih birača se mora prihvatiti

Putin, koji je već vodio Rusiju skoro četvrt veka, pobedio je na trodnevnim predsedničkim izborima produživši svoju vladavinu za još šest godina

18.03.2024. 16:28
  • Podeli:
mateo salvini, 18 mart 2024 - profimedia-65f85d07ec14a.webp Foto: Profimedia

Zamenik premijera Italije Mateo Salvini, komentarišući ubedljivu pobedu Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji, ocenio je danas da se ishod izbora mora prihvatiti, jer "kada ljudi glasaju, oni su uvek u pravu".

"Oni (Rusi) su glasali i mi to priznajemo, nadajući se da će 2024. biti godina mira", rekao je on novinarima na marginama konferencije u Milanu, prenosi Rojters.

Salvini, koji je lider italijanske krajnje desničarske partije Liga i bio je čvrst Putinov saveznik pre ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022, prošlog meseca je izazvao kritike u Italiji zbog komentara povodom smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru u arktičkoj koloniji.

"Jedva da znam šta se dešava u Italiji, kako da procenim šta se desilo na drugom kraju sveta? Razumem poziciju supruge Navaljnog, potrebno je razjasniti stvari. Ali doktori, sudije to rade, mi to ne radimo", rekao je Salvini o smrti ruskog aktiviste i advokata.

Salvinijeva stranka Liga deo je koalicione vlade zajedno sa Braćom Italije (ECR) premijerke Đorđe Meloni i Forca Italia (EPP) desnog centra.

Putin, koji je već vodio Rusiju skoro četvrt veka, pobedio je na trodnevnim predsedničkim izborima produživši svoju vladavinu za još šest godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()