Samo da se nađe 111 miliona dolara: Amerikanci odobrili prodaju taktičkih vozila Severnoj Makedoniji

Navodi se i da predložena prodaja opreme i podrške neće poremetiti vojni balans u regionu

09.03.2024. 21:23
  • Podeli:
hamer, taktičko vojno vozilo, 12 mart 2019 - profimedia-65ecc55aba748.webp Foto: Profimedia

Stejt department je odobrio moguću prodaju lakih taktičkih vojnih vozila vladi Severne Makedonije, opreme i programa, čija je vrednost procenjena na oko 111 miliona dolara, saopštila je danas američka Agencija za bezbednosnu saradnju u oblasti odbrane (DSCA).

DSCA je danas dostavila odgovarajuću dokumentaciju Kongresu o mogućoj prodaji, navodi se na sajtu Stejt departmenta i dodaje da će ova predložena prodaja podržati stranu politiku i nacionalnu bezbednost SAD jer će pojačati bezbednost NATO saveznika.

Predložena prodaja će pojačati kapacitet Severne Makedonije da se izbori sa trenutnim i budućim pretnjama uz pomoć taktičkih vozila za odvraćanje protivnika i učešće u operacijama NATO, dodaje se.

Navodi se i da predložena prodaja opreme i podrške neće poremetiti vojni balans u regionu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()