Samo se vi igrajte s Rusijom: Moskovski sud naredio hapšenje portparola Meta platformi Endija Stouna

Rusija je zabranila platforme Meta kompanije - Fejsbuk i Instagram - ubrzo posle napada na Ukrajinu

12.02.2024. 18:46
  • Podeli:
meta-64da071ce30fd.webp Foto: Reuters

Moskovski sud saopštio je danas da je naredio hapšenje portparola Meta platformi Endija Stouna u odsustvu pred suđenje za niz optužbi u vezi sa terorizmom.

Okružni sud u Moskvi naveo je da je Stoun optužen za "promovisanje terorističkih aktivnosti, javno pozivanje na terorističke aktivnosti, javno opravdanje terorizma ili propagandu terorizma i javne pozive na ekstremističke aktivnosti". 

Sud je takođe saopštio da je Stoun stavljen na poternicu u Rusiji i na međunarodnu poternicu, preneo je Rojters.

Ruski istražni komitet saopštio je u martu 2022. godine da je otvorio krivičnu istragu zbog "protivpravnih radnji zaposlenih u kompaniji Meta" i pomenuo Stouna, navodeći da je ukinuo zabranu poziva na nasilje protiv ruske vojske na platformama te kompanije i time podsticao ekstremističke aktivnosti.

Stoun je odbio da za Rojters komentariše odluku suda u Moskvi. 

Rusija je zabranila platforme Meta kompanije - Fejsbuk i Instagram - ubrzo nakon napada na Ukrajinu.

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je krivičnu istragu protiv Stouna krajem prošle godine, ne otkrivajući konkretne optužbe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()