SB UN najavio sednicu zbog razmeštanja taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji

Putin je tokom vikenda najavio plan raspoređivanja taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji

28.03.2023. 21:53
  • Podeli:
Lukašenko i Putin u Sočiju_SPUTNJIK_REUTERS-1664468600027.webp Foto: Sputnjik / Reuters

Savjt bezbednosti UN zasjedaće u petak, 31. marta, povodom najave ruskog predsednika Vladimira Putina da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, rekao je izvor iz UN agenciji "Sputnjik".

Putin je tokom vikenda najavio plan raspoređivanja taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji kao odgovor na poteze NATO i raspoređivanje oružja blizu ruske granice.

Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije saopštilo je ranije da razmeštanje nuklearnih bojevih glava na teritoriji Belorusije, bez prenosa kontrole na Minsk, nije protivno odredbama Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

U saopštenju se ističe da je vojna saradnja između Belorusije i Rusije striktno usklađena sa međunarodnim pravom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()